KOTAI is meer dan 10 jaar geleden opgericht door de Fransman Jeremie Plane. Toen hij naar Azië verhuisde, was hij toe aan nieuwe messen. Hij spaarde het geld bij elkaar voor een mooi Japans mes. De resultaten waren fantastisch, maar de gebruiksvriendelijkheid van het mes liet nogal te wensen over. Zo is het idee voor KOTAI ontstaan: messen die zo precies, licht en ultrascherp zijn als Japanse messen maar ook stevig, zeer duurzaam en roestvrij als Duitse messen.

Geschiedenis van KOTAI

Na vergeefse pogingen om het lemmet van zachte westerse messen te slijpen omdat deze zo bot waren geworden dat Jeremie in zijn vingers sneed, besloot hij te upgraden naar schitterende Japanse messen die je professionals ziet gebruiken. In de Kappabashi Straat in Tokio kocht hij een mes dat er prachtig uit zag en geweldig aanvoelde. Het mes was vlijmscherp en deed zijn werk goed. Het enige probleem was, dat het mes veel meer onderhoud nodig had dan verwacht. Jeremie moest leren hoe hij het mes moest onderhouden om te voorkomen dat het zou roesten, scheuren of breken. Tegen de tijd dat hij wist hoe hij met zijn Japanse mes om moest gaan, was het dure mes al stuk. Toch wilde hij niet terug naar zijn oude lompe Duitse messen met het lemmet van te zacht en snel verouderend staal.

Jeremie ging op zoek naar een beter alternatief en vroeg tips aan alle messenexperts die hij kon vinden. Door de antwoorden die hij kreeg realiseerde hij zich dat traditionele Japanse messen scherp, mooi en precies zijn, maar dat ze ook erg kwetsbaar zijn en gevoelig voor afbrokkelen en oxidatie wanneer ze niet op de juiste manier worden onderhouden. Westerse messen aan de andere kant zijn stevig, duurzaam en roestbestendig. Deze messen missen weer het scherpe lemmet en de balans van Japanse messen.

Beste van twee werelden

De oprichter van KOTAI werd geobsedeerd door dit dilemma en sprak met tal van messensmeden, staalingenieurs, chef-koks, hobbykoks en ontwerpers. Sommige mensen die hij ontmoette in zijn zoektocht deelden zijn frustratie en sloten zijn aan bij het project. Drie jaar en wel een miljoen prototypes later zag KOTAI het levenslicht. De messen waren zo licht, precies en vlijmscherp als een Japans mes en ook stevig, roestvrij en zeer duurzaam. Zo combineert KOTAI het beste van twee werelden, voor mensen die op zoek zijn naar messen met de beste snij-eigenschappen en gebruiksgemak.

Missie van KOTAI

KOTAI heeft een duidelijke missie: chef-koks in staat stellen hun ideeën om te zetten in realiteit en hun creativiteit in de keuken te uiten. Dit doet KOTAI door iedere kok inspirerende en betrouwbare tools aan te bieden.

De messen worden handgemaakt door derde-generatie messenmakers. Japans 440C-staal van topkwaliteit wordt gebruikt voor het vervaardigen van perfecte, duurzame en mooie messen. Het duurt meer dan 2 maanden om een KOTAI mes te maken en elk mes vereist 138 stappen voordat deze aan strenge tests wordt onderworpen. U weet dus zeker dat u een mes van hoge kwaliteit in huis haalt. KOTAI staat 100% achter haar producten en biedt met trots een levenslange garantie.

Ruim assortiment KOTAI messen

KOTAI biedt een breed en compleet assortiment keukenmessen aan, van complete sets tot een los koksmes, santokumes, Chinees hakmes, schilmes en meer. Het mes wordt geleverd in een schitterende geschenkverpakking geleverd en is standaard voorzien van een beschermhoes. Zo verlengt u de levensduur van het mes. KOTAI biedt levenslange fabrieksgarantie op alle messen. Door te winkelen bij Japanse Messenwinkel profiteert u van gratis verzending en razendsnelle levering. Besteld u voor 16:00 uur? Dan doen wij uw bestelling dezelfde dag nog op de post.

Shoppen zonder zorgen

Bekijk Ons Aanbod